2016. aug 03.

A mi utcánkban mindenkit nevén szólítunk

írta: Rákóczi Piroska, a blogger a bloggerekért
A mi utcánkban mindenkit nevén szólítunk

Ha valaha ábrándoztál arról, hogy egyszer majd elköltözöl oda, ahol sok a segítőkész ember, akkor lehet, hogy van egy jó hírem a számodra. Nem kell hirdetéseket böngészned, tárgyalnod és dobozolnod, nem kell költöznöd, csupán egy internetes felületre kell regisztrálnod.miutcank_harman_a_fuggofolyoson.jpg

Melyik az az internetes felület?

Úgy hívják, „A mi utcánk”. Ha a „Miutcánkon” regisztrálsz és megadod a neved meg a lakcímed, a felület kiadja neked a 10 perces sétával elérhető, szintén már regisztrált, segítőkész „szomszédok” listáját. Hogy ez milyen előnyökkel jár, arról Gazsit, a „Miutcánk” csapatának egyik alapító tagját kérdeztük.

THSZ: Milyen előnyökkel a jár a „Miutcánk” használata?

Gazsi: Van egy csomó praktikus dolog, amiről beszélhetnék: pl. kölcsön tudok adni vagy kapni egy vasalót, meghirdethetem, hogy használt bútort veszek a közelemben élőktől vagy akár futótársakat is találhatok a közelemben élők közül. Ezek jó dolgok, hasznosak, de van egy „világ megváltoztatós” célunk is.

THSZ: Hogyan változtatnátok a világon?

Gazsi: Azt szeretnénk, ha az emberek, amikor a társasházban a liftbe belépnek, akkor tudják, azoknak a nevét, akikkel följutnak a lakásukhoz. Ezzel ellene megyünk az elszigetelődésnek. Szeretnénk, hogy a szomszédok, ha az utcán találkoznak, tudnának annyit egymásról, hogy „Igen. Tamás vagy és tudom, hogy Te is rajongsz a fociért.”.

THSZ: Mi a tapasztalatotok? Van erre ma igény?

Gazsi: Egyértelmű igen a válaszom. Megterveztük, hogy hónapról-hónapra hány ember csatlakozik majd a „Miutcánkhoz” és ezeket a tervszámokat rendszeresen jócskán felülmúlja a valóság.

THSZ: Ez egy értékes törekvés, de meg lehet ebből élni?

Gazsi: Egyelőre ún. angyal befektetők pénzéből élünk – és olyan szerényen, ahogy csak lehet. A későbbiekben tervezzük célzott reklámok fogadását. Ez jó például egy helyi fodrásznak, aki egy kis utcában van, de 200 méterrel odébb lakók még nem tudnak róla. De jó egy nem túl jó helyen levő ruhatisztítónak is, mert így rá lehet találni a környéken élőknek. Van egy másik erősségünk is. Mi minden felhasználónkat megkérünk arra, hogy adja meg érdeklődési köreit. Így pl. egy futócipőt forgalmazó bolt azoknak tud majd hirdetni, akik futni járnak. Ez lényegesen kedvezőbb a hirdető számára, mintha egy TV reklámot futtatna, ki tudja mennyiért.

THSZ: Gazsi! Te miért szeretsz a „Miutcánknál” dolgozni?

Gazsi: Nagyon jó csapatunk van, mindannyian azért dolgozunk a Miutcánkon, mert hiszünk abban, hogy a helyi közösségek, az, ha ismerjük a szomszédainkat jobbá teszi az életünket. Itt azzal foglalkozhatok, amivel szeretnék és aminek értelme van. Nap mint nap látjuk, hogy a Miutcánk hasznos, működik, az emberek segítik egymást. Ez az az érzés, amit nagyon kevés másik munkahelyen tapasztaltam.

Szólj hozzá